Sunday, 2 June 2013

အမဲအသည္းစိမ္း စားသံုးမႈေၾကာင့္ ဂ်ပန္ႏုိင္ငံသားမ်ား အစာအဆိပ္သင့္



ဂ်ပန္ႏုိင္ငံမွာ ၿပီးခဲ့တဲ့ လက အမဲအသည္းစိမ္း ဟင္းလ်ာေတြ ေရာင္းခ်ျခင္းကို မတားျမစ္ခင္ လူ ၂၅ဦး အဆုိပါ အမဲအသည္းစိမ္း ဟင္းလ်ာကို
စားသံုးၿပီးေနာက္ အစာအဆိပ္သင့္ ခဲ့ၾကတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဂ်ပန္ႏုိင္ငံမွာ ၿပီးခဲ့တဲ့ ဇူလုိင္လ ၁ရက္ေန႔ကစၿပီး စားေသာက္ဆုိင္ေတြမွာ အမဲအသည္းစိမ္း ဟင္းလ်ာ ေရာင္းခ်ျခင္းကို က်န္းမာေရး ၀န္ႀကီးဌာနက


တားျမစ္ခဲ့ပါတယ္။ ဂ်ပန္ က်န္းမာေရး ၀န္ႀကီးဌာနက အဆုိပါ အစာအဆိပ္သင့္ခဲ့သူ ၂၅ဦးဟာ အာခီတာ၊ တုိက်ိဳနဲ႔ တျခားစီရင္စုေတြက ျဖစ္ၿပီး သတင္းေပးပို႔ခ်က္ေတြကို ၿပီးခဲ့တဲ့ ဇြန္လကုန္က လက္ခံရရွိခဲ့တာ ျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာၾကားခဲ့ပါတယ္။

အစာအဆိပ္သင့္ခဲ့သူေတြမွာ ဖ်ားနာျခင္းနဲ႔ ၀မ္းေလွ်ာ၊ ၀မ္းပ်က္ျခင္းစတဲ့ လကၡဏာေတြျပခဲ့ၿပီး သီတင္းပတ္ တစ္ပတ္ခန္႔ ေဆး၀ါးကုသမႈ ခံယူၿပီးေနာက္ ျပန္လည္ ေကာင္းမြန္ လာခဲ့တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ အဲ့ဒီ ၂၅ဦးစလံုးမွာ Campylobacter ဘက္တီးရီးယားကို စမ္းသပ္ေတြ႕ရွိခဲ့ေၾကာင္း ဂ်ပန္က်န္းမာေရး အာဏာပုိင္ေတြက ေျပာပါတယ္။ အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ အာဏာပုိင္ေတြဟာ စားေသာက္ဆုိင္ေတြအေနနဲ႔ အမဲအသည္းကို က်က္ေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးမွသာ ေရာင္းခ်ၾက ဖို႔ ေတာင္းဆိုခဲ့သလို ေစာင့္ၾကပ္ စစ္ေဆးမႈေတြ တုိးျမႇင့္ လုပ္ေဆာင္ေန ၾကေၾကာင္း သိရပါတယ္။
MR T.V4

No comments:

Post a Comment