သတင္းအေထြေထြဖတ္ျခင္းသည္အေကာင္းႏွင္ ့အဆိုးအျမင္ေဝဖန္ခဲြျခားနိုင္ရန္ျဖစ္ပါသည္..

Friday, 28 December 2012

အလႈအတြက္၄င္းမသာအိမ္ဆြမ္းသြတ္အတြက္၄င္းမိသားစုဝါးတီးေပးရန္အတြက္၄င္းမႈန္ ့ဟင္းခါးခ်က္နည္း

 
လြန္ခဲ ့ေသာတစ္ပါတ္က က်ေနာ္ ့ထံ ေမးလ္ေတြအဆက္မျပတ္ေရာက္လာရာ ေျဖသင္ ့တာေျဖ မေျဖခ်င္တာလည္း ဒလိလုပ္ယင္းးး
အဲဒီအထဲမွာ ဆက္တိုက္ႀကီး ခနခနလာေမးေနတဲ ့အီးေမးလ္တစ္ေစာင္ဟာ...
ကိုေဂၚလီ မႈန္ ့ဟင္းခါးခ်က္နည္း ေရးတင္ပါတဲ ့.....
တိန္...ဘုန္းႀကီးနဲ ့ဘီး -မယ္တီလွခ်င္နဲ ့မိတ္ကတ္-သတင္းစာတင္တဲ ့ ဘေလာက္ဂါနဲ ့ေျမာင္းတူးကုလားျဖစ္ေနျပီ....မသိပါဘူးဆိုေနမွ
ေနာက္ျပီးဘာငါးနဲ ့ခ်က္လို ့ ရသလည္းတဲ ့....က်ုဳပ္လည္းစိတ္ေပါက္ေပါက္နဲ ့ ဒီလိုျပန္ေျပာလိုက္တယ္
ေဝလငါးမကလို ့၊လူသား၊ေခြးသား၊ေႀကာင္သား။ငပူဒို။ငါးရွဥ္။ေျမြ။ဖား။လိပ္ ့နဲ ့ ပဲခ်က္ခ်က္၊နည္းစနစ္မွန္ယင္
အကုန္ဆဲြလို ့ေကာင္းတယ္...
ဒီေတာ ့က်ဳပ္ကလည္း ခ်က္တပ္ဘို ့ေနသာသာ ။ထၼင္းေတာင္ ခနခနဆိုင္ဝယ္စားေနတဲ ့လူဆိုေတာ ့့...

 က်ဳပ္အြန္လိုင္းမွာလိုက္ရွာႀကည္ ့တာ....မဝတ္ရည္ရဲ  ့ခ်က္နည္းေတြ ့လို ့
အကုန္ကူးခ်ျပီးေရးတင္လိုက္ပါတယ္

  ေအာက္မွာဖတ္ေပေတာ ့ဗ်ာ....
  ရန္ကုန္ မုန္႔ဟင္းခါး (အိုးဘဲဥ)
 

  မုန္႔ဟင္းခါးကို ျမန္မာလူမ်ဳိးတုိင္း မနက္စာအျဖစ္ အလြန္မွ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးကို ဆုိင္ေတြမွာ ၀ယ္စားတာမ်ားေပမယ္႔ အိမ္မွာ ကိုယ္တုိင္လုပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္ အထူးရည္ရြယ္ထားပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးထဲမွာမွ အိုးဘဲဥ မုန္႔ဟင္းခါးမွ ၀တ္ရည္က ၾကိဳက္တာ။ ဒါေပမယ္႔ ၀တ္ရည္ အရင္က မုန္႔ဟင္းခါး တစ္ခါမွ ကိုယ္တုိင္မခ်က္ဖူးဘူး၊ အေဒၚတုိ႔၊ အေမတုိ႔ ခ်က္တာေတြပဲ ကပ္စားေနတာ။ ဒီေန႔ေတာ႔ ကိုယ္တုိင္ ခ်က္စားခ်င္တယ္၊ ျမန္မာရုိးရာဓေလ႔ျဖစ္တဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးေတာင္ မခ်က္ဖူးရင္ မေကာင္းဖူးရယ္လုိ႔ ေတြးမိတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ စခ်က္တဲ႔အေနနဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ၁ပိသာစာ တအိမ္သားလံုး စားလို႔ရေအာင္ ခ်က္ျဖစ္သြားတယ္။ အေဒၚေပးတဲ႔နည္းအတုိင္း ခ်က္လုိက္တဲ႔ အရသာက တကယ္ဂြတ္ရွယ္ပဲ၊ အိမ္သားေတြလည္း အရမ္းအားေပးၾကတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ခ်က္နည္း အဆင္႔ဆင္႔ကို ပံုနွင္႔တကြ ေဖာ္ထားထားေပးလိုက္ပါတယ္…

ရန္ကုန္ မုန္႔ဟင္းခါးအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ – ၁ပိသာ
 
၂။ ငါးခူး – ၄၀ က်ပ္သား (ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ စပါးလင္ ေရနည္းနည္းျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ အသားထြင္ထားေပးပါ)
 ၃။ ငေပ်ာအူ – ၁အူ (အရင္႔မ်ားဖယ္ျပီ အနုမ်ားကို ပါးပါးလီွးျပီလွ်င္ ဆႏြင္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ကာ ေရေရာ စိမ္ထားေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဆႏြင္းစိမ္ျခင္းမွာ ငေပ်ာအူမ်ား မမဲသြားရန္ျဖစ္သည္။
 
၄။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ – ၁၀၀ ဂရမ္ (ေရျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
၅။ ကုလားပဲ – ၁၀က်ပ္သား (နူးအိေအာင္ ေရျဖင္႔ျပဳတ္ထားျပီ blenderျဖင္႔ ၾကိတ္ထားေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ကုလားပဲျပဳတ္ရည္ အခ်ဳိရည္မ်ားကို မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ထဲ ထည္႔ရန္ သိမ္းထားပါ။
၄။ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ပူစီနံ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
 
၅။ ပဲေၾကာ္
၆။ ဘဲဥ – ၁၀လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားေပးပါ)
ရ။ ၾကက္သြန္နီ – ၂၀လံုး (အခြံခြာထားေပးပါ)

ဆီသပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သြန္နီ – ၂၀က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၃။ ဂ်င္း – ၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၄။ စပါးလင္ – ၃ပင္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၅။ ဆီ – ၁၀က်ပ္သား
၆။ ငရုတ္ပြနီ – ၅ေထာင္႔ (ေထာင္းျပီ ၾကိတ္ထားကာ ငရုတ္သီးနွစ္ယူပါ)
ရ။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း အေမာက္
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ ငါးခူးကို ငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္)၊ ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ စပါးလင္(၁ပင္)ကို ခ်ည္ျပီ ျပဳတ္ေပးထားပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ျပဳတ္ျပီသား ငါးခူးကို အသားႏြင္းေပးပါ။

၃။ ရလာေသာ ငါးခူးအရုိးမ်ားကို စပါးလင္(ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္မ်ားျဖင္႔ ေရာျပဳတ္ေပးပါ။ ျပီမွ အရုိးျပဳတ္ေရမ်ားကို စစ္ယူထားျပီ ဖယ္ထားေပးပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္အိုးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္းတုိ႔ကို အရင္ ဆီသပ္ေပးပါ။
 
၂။ ေနာက္မွ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔တို႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ငါးအသားမ်ားထည္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)စာ ထည္႔ေမႊလိုက္ပါ။
၄။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ေပးပါ။
 
မုန္႔ဟင္းခါး စခ်က္ပါေတာ႔မည္
၅။ ငါးဆီသပ္ျပီလွ်င္ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရန္ ဒယ္အုိးၾကီး တစ္ခုထဲသို႔ (ငါးဆီသပ္၊ ပဲျပဳတ္ရည္၊ ငါးအရိုးျပဳတ္ရည္မ်ား၊ ေရ(၂လီတာ)၊ စပါးလင္(၂ပင္ ခ်ည္ျပီသား))တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၆။ ျပီလွ်င္ ေရျဖင္႔ေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔၊ blender နဲ႔ၾကိတ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
ရ။ ထုိ႔ေနာက္ ဆူေအာင္ တည္ထားျပီမွ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငံျပာရည္(၁ခြက္)၊ ဆား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၈။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ ပြလာမွ ငေပ်ာအူမ်ား ထည္႔ေပးပါ။
၉။ ငေပ်ာအူႏူျပီဆုိလွ်င္ ျပဳတ္ထားေသာ ဘဲဥမ်ား နွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ျဖဴးေပးပါ။
၁၀။ က်က္ခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အလံုးလိုက္ ထည္႔လိုက္ပါ။
 


၉။ ၾကက္သြန္နီမ်ား နူသြားလွ်င္ မီးပိတ္ထားျပီ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ၁၀က်ပ္သား၊ နံနံပင္၊ ပဲေၾကာ္မ်ားျဖင္႔ ျပင္ဆင္ထားပါ။
 
၁၀။ မုန္႔ဟင္းခါးရည္မ်ားထည္႔ျပီ အုိးဘဲဥ ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါးကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…..
-------------------------------------------------------
 ဒါအကုန္ပဲ ညီမေငးဝတ္ရည္ဆီက ခိုး...အဲ...ကူးတင္ထားတာ
ေနာက္လာျပီးမခိုင္းနဲ ့ စားရတာလည္းမဟုတ္ပဲနဲ ့....ဟြန္းးးးျမင္သာျမင္မႀကင္ရဘူးး

 http://www.wutyeefoodhouse.com/  ဒီမွာသူမူယင္းလင္ ့ခ္ပါ

1 comment:

  1. အရမ္းေကာင္းတယ္...ေနာင္လုိရင္ ခ်က္လုိ႔ရတာေပါ႔ကူးသြားတယ္

    ReplyDelete

ေနာက္ဆုံးရပို ့စ္၂၀စာတင္ထား၍ဖတ္လိုပါကRead more သို ့ေခါင္းစဥ္စာသို ့အိုင္ကြန္အရုပ္ကေလးအားကလစ္လိုက္ပါ

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

ဒီမွာတင္ျပီးသားႏွင္ ့ေနာက္ဆုံးတင္ထားေသာပို ့စ္အေထြေထြမ်ားစိတ္တိုင္းက်တစ္ခုျခင္းကလစ္၍ဖတ္နိုင္ပါတယ္