သတင္းအေထြေထြဖတ္ျခင္းသည္အေကာင္းႏွင္ ့အဆိုးအျမင္ေဝဖန္ခဲြျခားနိုင္ရန္ျဖစ္ပါသည္..

Monday 11 February 2013

အင္မတန္ေကာင္းတဲ ့ ႀကက္စြတ္ျပဳတ္နဲ ့ ညီမ်ွေသာ ေဟာင္ေကာင္မွ ေျမြစြတ္ျပဳတ္အသားဟင္း


၂၀၁၃-ခုႏွစ္တရုပ္နွစ္ကူးမွာ ေဟာင္ေကာင္နိုင္ငံမွည အဓိကTOP 10 အစားအစာျဖစ္ေသာ
ေျမြသားဟင္း အေႀကာင္ ့းပို ့စ္အသစ္ပူပူေႏြးေႏြးေလး အေႀကာင္ းအား ပိုင္းလိုက္ခဲြ၍ က်ေနာ္မိုင္ဘေလာက္ဂါမွ ရွာေဖြဘာသာျပန္၍ တင္ျပလိုက္ပါတယ္...
--------------------------------------------------------------------------------------
၁=ေဟာင္ေကာင္ခ်က္ျပဳတ္ေရး စာဖိုမႈးတစ္ေယာက္ဟာ သူတို ့ရဲ ့ေဟာင္ေကာင္မွာရွိတဲ ့
ထိပ္တန္းေတာ္ဝင္ အစားအစားဟာ ေျမြသားဟင္းတစ္ခုပါပဲ..အာရွမွာ အမ်ားေသာအားျဖင္ ့
အပန္းေျဖလူေတြဟာ ေဆာင္းရာသီေရာက္ယင္ ေႏြးေအးလွျပီးပင္လယ္ ကမ္းေခ်မွာ ေခါက္ဆဲြ စြတ္ျပဳတ္ ေလးေသာ္၄င္း။ႀကက္သားေဆးေပါင္းစြတ္ပူပူေလးကို နဲ ့ျပင္သစ္ေဘာ္လ္ကာ အရက္ကေလးေသာက္ျပီး သဘာဝကမ္းေခ်မွာ ပင္လယ္ေလရႈျပီး အနားယူလိုက္ ယင္စိတ္ေတြရြင္လန္းျပီး ခႏၵာကို သြက္လက္ခိုင္မာလန္းဆန္းသလို....



က်ေနာ္တို ့ေဟာင္ေကာင္နိုင္ငံမွ ေျမြသားဟင္း စြတ္ပူပူေႏြးေႏြး ကေလးတစ္ခြက္ကလည္း
သထၱဳဓါတ္ ကယ္လိုရီျပည္ ့ဝတဲ ့ ႀကက္သားစြတ္ျပဳတ္တစ္ခြက္နဲ ့ညီမ်ွပါတယ္..
အပိုင္း၂=ဆက္လက္တင္ျပေပးပါမယ္..မိုင္ဘေလာက္ဂါ
 
ေျမြသားဟင္းခ်ဳိစြတ္ပူပူကေလး

ေဟာင္ေကာင္ေျမြသားဟင္းစြတ္ အေရာင္ဆိုင္မွ နာမည္ႀကီး ခ်က္ျပဳတ္စားဖိုမႈး Chau Ka Ling
ခ်ြန္ကလင္း ေျပာတာကေတာ ့ ေျမြတင္မဟုတ္ပါဘူး သတၱဝါတိုင္း လိုလိုမွာ ထိုက္သင္ ့ေသာ အဆိပ္ဆိုတာရွိပါတယ္ က်မတို ့ဆီကို နိုင္ငံသားအစုံလာေရာက္ ေလ ့လာစားးသုံးႀကျပီး ယေန ့အခ်ိန္ထိ ဘာျပသနာ တစ္စုံတစ္ရာမရွိပဲ ပုံမွန္ေရာင္းအားဝင္ေငြေကာင္းပါတယ္၊
က်မတို ့ဆီကိုလာေရာက္စားသုံးမည္ ့ လူတိုင္းကို အေသေကင္ ေရခဲရုိက္ျပီး မေရာင္းပါဘူး
မိမိစားသုံးျခင္ေသာ ေျမြမ်ားကို လက္ရွိစာရင္းအတိုင္းျပသထား့ျပီး စားေသာက္သူစတိတ္တိုင္းက်
အေရာင္အေသြးကို ထုတ္ျပတယ္ ျပီးေတာ ့မွ အေလးခ်ိန္၍ က်သင္ ့ေသာတန္ဘိုးေငြေပၚမႈတည္ျပီး
မီးနစ္ပိုင္းတြင္း စားသုံးသူရဲ ့စားပဲြေပၚအေရာက္ လုပ္ေဆာင္ေပးပါတယ္..
အပိုင္း၃ အားက်ေနာ္မိုင္ဘေလာက္ဂါမွ ဆက္လက္တင္ျပေပးပါမယ္...

 
စားဖိုမႈးမွ

ေဟာဒီလိုေျမြမ်ဳိးႀကေတာ ့ ပိုျပီးနဴးညံ ့တယ္စားရတာလည္းဆိမ္ ့တယ္

သူကေျမြသားဟင္းလွ်ာကိုဒီလိုေျပာပါတယ္
ပုံမွန္စားေနက် မဟုတ္ေသာလူမ်ားႏွင္ ့ အခ်ဳိ ့ေသာ လူေတြက ေျမြဆိုတာအဆိပ္ျပင္း၍ ေသေစနိုင္ေသာ သတၱဝါဘာ ့ေႀကာင္ ့ အခုလိုအားအဟာရရွိေသာ ေျမြသားဟင္းစြတ္ျပဳတ္ ေကာင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ေအာင္ဘယ္လိုစီမံခ်က္ရတယ္ဆိုတာက...က်မတို ့ေဟာင္ေကာင္မွာေျမြမရွိပါဘူး ျပည္ပကေနမွာယူတင္သြင္းရပါတယ္
က်မတို့ဆီေရာက္ျပီးတိုင္းေျမြမ်ားဟာ အကုန္လုံးအဆိပ္ ညွစ္ထုတ္ျပီးသားပါ ...
မွာယူစားေသာက္ေသာ လူေရာက္လာျပီဆိုယင္ အယင္ဆုံးေျမြကို စနစ္တစ္က်ေသြးထုတ္ယူရပါတယ္ ျပီးမွေခါင္းျဖတ္ျပီး အေရခြံခြာရပါတယ္..ေျမြအေသေကာင္ကိုခ်က္မယ္ဆိုယင္ ေျမြမွာရွိတဲ ့ အဆိပ္ေတြဟာ သူ ့ခႏၵာကိုယ္မွာပ်ံ ့ႏွ ့့ံျပီး ျပဳျပင္ဖန္တီးရာ အခက္ခဲေလးေတြေတာ ့ရွိပါတယ္...ေသြးကိုေတာ ့သီးသန္ ့ ဝုိင္တို ့ အရက္တို ့ျဖင္ ့ေရာျပီးတိုက္ရုိက္ေသာက္ဘို ့ျပင္ေပး၇ပါတယ္...ခ်က္ျပဳတ္တဲ ့အခါတရုပ္ရုိးရာ ေဆးျမစ္မ်ား..နွင္ ့အဓိက ႀကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း သႀကား ဟင္းခ်က္တဲ ့အရက္တို ့ႏွင္ ့ အခ်ဳိးဆတိုင္းစီမံရသလို ...ပုံမွန္ႀကက္တစ္ေကာင္ခ်က္ စြတ္ျပဳတ္ အတိုင္းပဲ ေရေနြးဆူရုံေလာက္နဲ ့
အသားမွာ ပန္းေရာင္ေလး ပုံစံတူေအာင္ခ်က္ျပဳတ္ရပါတယ္ ပထမေျမြသားကို ေရေႏြးေငြ ့နဲ ့ 5မီးနစ္ခန္ ့ ေပါင္းျပီးမွ အသားကို သင္ ့တင္ ့ေသာအတုံးကေလးမ်ားတုံးျပီး တစ္ဘက္က
အဆင္သင္ ့ျပဳလုပ္ထားျပီးေသာ စြတ္ျပဳတ္ရည္ထဲတန္းထည္ ့ျပီး မိသားစု တိုက္ရုိက္ေပ်ာ္ပါးစားသုံးနိုင္ပါတယ္...
ေနာက္ျပီး ခုနက ေျမြအေရခြံကိုလည္း သင္ ့တင္ ့ေသာ အပိုင္းလွီး၍ သခြားသီး သို ့ မုန္းညဳင္း
ဆလပ္၇ြက္ ေဂၚဖီတို ့ႏွင္ ့လည္း ေက်ာ္ခ်က္အျဖစ္ ထၼင္းႏွင္ ့တဲြဖက္စားသုံးရန္ ေရာင္းခ်ပါတယ္။

အပိုင္း၄ကို မိုင္ဘေလာက္ဂါမွာ ဆက္လက္ေရးသားတင္ျပပါ ့မယ္..

 
ေျမြသားအေရခြံေက်ာ္ခ်က္ကေလးပါ


စားလို ့ရပါျပီ ေျမြသားစြတ္ပူပူကေလးပါ
Tai Lam Lou, founder of She Wong Lam in Hong Kong’s Sheung Wan district.
ဆိုတဲ ့တရုပ္မွ တိုင္လမ္ လွ်ိဳ ့ကလြန္ခဲ ့ေသာနွစ္ေပါင္း ၁၃၀ ခန္ ့ကရွာေဖြတင္ျပထားတာပါ။
ေျမြဟာသက္တမ္းရွည္ျပီး အေရခြၤလည္းသတၱဝါစာရင္းထဲမွာပါဝင္ျပီး သူ ့ရဲ ့အသားေတြဟာ
အျမဲတမ္းလို ရင့္မာသြားတယ္ဆိုတာမရွိသလို အေႀကာဆစ္ျမစ္ေတြကို အျမဲတမ္းလႈပ္ရွားျပီး
ဥတုရာသီမေရြးမွာ ေနနိုင္တဲ ့သတၱဝါလည္းျဖစ္တယ္ ။က်ြန္ေတာ္တို ့ရုိးရာေဆးနည္းနဲ ့အမ်ဳိးမ်ဳိးျပဳျပင္ ထုပ္လုပ္ရင္ လူေတြမွာရွိတဲ ့ ဥပါတ္ေဘးေရာဂါ
အခ်ဳ ိ့ကို အစားထိုးကုစြမ္းေပးနိုင္ပါတယ္ အထူးသျဖင္ ့ အေအးပိုင္းေနလူေတြအတြက္ အသားအေရး အေႀကာဆိုင္ခမ္းေျခာက္ျခင္း ျဖစ္ေပၚလာေသာ ေဝဒနာကို ကုသျဖည္ ့ဆီးေပးနိုင္ပါတယ္၊ေျပာဘူးတယ္..
စားေသာက္လုပ္ငန္းပိုင္ရွင္ Ng Gwai Fun, အမ်ဳိးသမီး နင္ ေကြ ့လ္ဖန္းကေတာ ့
က်မတို ့ဟာေျမြေတြမွာရွိတဲ ့ စြမ္းအင္ေတြ မေပ်ာက္ေစရန္ သူတို ့ကို ့ထင္းရႈးအဆီထုတ္ျပီးသား
ေသတၱာမ်ားနဲ ့ တစ္ပါတ္တစ္ခါသန္ ့ရွင္းလည္းထားေပးရတယ္..
အခ်ဳိ ့ေသာ တရုပ္ေရွးနည္းအပ္စိုက္ ေဆးဌာနေတြမွလည္း ေျမြအဆီနွင္ ့ ေျမြအေရခြံမ်ားလည္း
လာဝယ္ႀကပါတယ္ အဓိကေတာ ့ အေႀကာေလနာ သမားေတြအတြက္ အစြမ္းထက္ျပီး..
ထပ္ဆင္ ့ျပဳျပင္ခ်က္ျပဳတ္တဲ ့နည္းကေတာ ့ ခႏၵာကိုယ္မွာရွိတဲ ့ ေသြးေလ ေႀကာင္ ့ ဆုတ္ယုတ္သြားတဲ ့ကာမႏွင္ ့ခန္းေျခာက္သြားေသာ အသားအရည္မ်ားျပန္လည္ျဖည္ ့ဆီးေပးနိုင္ပါတယ္ သာမာန္အားျဖင့္လူတစ္ဦးဟာ တစ္လတစ္ခါ
ေလာက္ေျမြသားဟင္းစားသင္ ့ပါတယ္...အခ်ဳိဳ ့ေသာအနဳပညာရွင္ အသိုင္းဝိုင္းမ်ားမွလည္း
မႀကာဆိုသလို လာေရာက္စားသုံးႀကပါတယ္.....
ထိုမ်ွေလာက္ တပ္သေလာက္ဘာသာျပန္ရွာေဖြေရးသားတင္ျပလိုက္ပါတယ္..
---- ကိုင္းျမန္မာျပည္ ေဖ့စ္ဘုတ္မွ အရမ္းလွခ်င္ေနတဲ ့ မိန္းခေလးမ်ား မ်က္နွာမွာဘုေတြ ထစ္ေတြ
ေပါက္လို ့စိတ္ညစ္ေနတဲ ့ မိန္းခေလးမ်ား ---မိစိုးတို ့...ခ်က္စားႀကေပေတာ ့
ခနခနေဖ့စ္ဘုတ္မွာငိုျပေနတာမျမင္ရက္လို ့ပါ...
မိုင္ဘေလာက္မွ.......

 
အားရွိတယ္ေဆးစိမ္ထားတာေသာက္လို ့ရတယ္

ေျမြေတြစားသုံးယင္ဘယ္လိုအစြမ္းအာနိသင္ရွိတယ္ဆိုတာေဖၚျပတဲ ့ဆရာႀကီးပါ

ေျမြတစ္ေကာင္မွာပါဝင္တဲ ့ေဆးဘက္ဝင္ပရုိတိန္းေတြရွင္းျပတဲ ့ဆရာႀကီးပါ..
မိုင္ဘေလာက္ဂါေခၚ က်ေနာ္ကိုေဂၚလီမွ ရွာေဖြေရးသားတင္ျပလိုက္ပါတယ္...

No comments:

Post a Comment

ေနာက္ဆုံးရပို ့စ္၂၀စာတင္ထား၍ဖတ္လိုပါကRead more သို ့ေခါင္းစဥ္စာသို ့အိုင္ကြန္အရုပ္ကေလးအားကလစ္လိုက္ပါ

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

ဒီမွာတင္ျပီးသားႏွင္ ့ေနာက္ဆုံးတင္ထားေသာပို ့စ္အေထြေထြမ်ားစိတ္တိုင္းက်တစ္ခုျခင္းကလစ္၍ဖတ္နိုင္ပါတယ္