18.8.2013
၀က္သားတုတ္ထိုး လုပ္ရန္အတြက္ အူမၾကီး၊အူခ်ိဳ၊ အူပိတ္၊အသည္း၊ေက်ာက္ကပ္၊ႏွလ
ဝက္သားတုတ္ထိုးထဲမွာ ဝက္အူပိတ္က စားရတာအရသာရွိျပီး လုပ္နည္းက အနည္းငယ္လက္ဝင္ပါတယ္။အထပ္ထပ
အတြင္းသားကို အျပင္ဖက္သို႕ ႏွစ္ထပ္ျဖစ္သည္အထိ ျပန္လွန္ျပီး အတြင္းထဲကို ထိုးထည္႕ေပးရပါတယ္။ ဥပမာ ၁၀ လက္မေလာက္ရွိတဲ႔ အူပိတ္ဟာ အတြင္းဘက္ကေန အျပင္ဘက္ကိုျပန္လွန္သည္႔ အတြက္ႏွစ္ထပ္ျဖစ္ကာ ၅ လက္မေလာက္ပဲ အရွည္ရွိပါေတာ့တယ္။
ခ်က္မည္႔ အိုးထဲသို႕ဆီပါတယ္ ဆို႐ံုသာထည္႔ ပါ။ သၾကားကို ဝက္ကလီစားမ်ားေပၚ မူတည္ျပီး အခ်ိန္အဆမွန္း၍ အသင့္အတင့္ကို ေၾကာ္ပါ။ ေက်ာက္ကပ္မွလြဲ၍ က်န္ကလီဇာမ်ား အားလုံးကိုထည္႔ ျပီးေၾကာ္ေပးပါ။ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊျပီးလွ်င္ ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ေရ၊ဆား၊ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊နာန
အုန္းစိမ္းေရ အနည္းငယ္ ထည္႔လွ်င္ ဝက္အူပိတ္၊အူခ်ိဳ ႏွင့္ကလီဇာမ်ား ေပ်ာ႔အိအိမျဖစ္ပဲ ေတာင္႔ေတာင္႔ တင္းတင္းေလးျဖစ္ကာ ဝက္အညီွနံ႕ကိုလုံးဝေပ်ာက္ပါ
ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ေရ၊ဆား၊ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊နာန
အခ်ဥ္ရည္
မက်ည္းသီးမွည္႕ ကိုေရေႏြးျဖင့္ ၁ နာရီေလာက္ၾကိဳစိမ္ထားပါ။ မက်ည္းရည္ထဲသို႔ ငံျပာရည္၊ငရုတ္ဆီအခ်ဥ္ ထည္႔
ပါ။ ထန္းညက္ခဲ အသင့္အတင့္ကို ေရေႏြးျဖင့္က်ိဳျပီး ထည္႔ပါ။ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုုတ္သီ
ေဒၚပု လက္ရာ
No comments:
Post a Comment