သတင္းအေထြေထြဖတ္ျခင္းသည္အေကာင္းႏွင္ ့အဆိုးအျမင္ေဝဖန္ခဲြျခားနိုင္ရန္ျဖစ္ပါသည္..

Sunday, 18 August 2013

ေဒၚပုေရာင္းတဲ ့ၾကာဇံေၾကာ္ႏွင့္ ဝက္သားတုတ္ထိုးလုပ္စားရေအာင္


 18.8.2013

၀က္သားတုတ္ထိုး လုပ္ရန္အတြက္ အူမၾကီး၊အူခ်ိဳ၊ အူပိတ္၊အသည္း၊ေက်ာက္ကပ္၊ႏွလုံး၊နားရြက္၊ဝက္ပါး၊မ်က္လုံး၊ လွ်ာ အားလုံးတို႕ကို မက်ည္းသီးမွည္႔ အနည္းငယ္ျဖင့္ ေရအထပ္ထပ္ေဆးထားပါ။


ဝက္သားတုတ္ထိုးထဲမွာ ဝက္အူပိတ္က စားရတာအရသာရွိျပီး လုပ္နည္းက အနည္းငယ္လက္ဝင္ပါတယ္။အထပ္ထပ္ အရစ္ ေလးေတြျဖစ္ ေအာင္ အူပိတ္ကို အတြင္းဖက္သို႕လွန္ကာ ရွာလကာရည္ျဖင့္ ေရေသခ်ာေဆးပါ။ေရေဆးရာ၌ ရွာလကာရည္မ်ား မ်ားသြားလွ်င္ ဝက္အူမ်ားေပါက္ျပဲတက္ပါသည္။အနည္းငယ္သာ သုံးပါ။
အတြင္းသားကို အျပင္ဖက္သို႕ ႏွစ္ထပ္ျဖစ္သည္အထိ ျပန္လွန္ျပီး အတြင္းထဲကို ထိုးထည္႕ေပးရပါတယ္။ ဥပမာ ၁၀ လက္မေလာက္ရွိတဲ႔ အူပိတ္ဟာ အတြင္းဘက္ကေန အျပင္ဘက္ကိုျပန္လွန္သည္႔ အတြက္ႏွစ္ထပ္ျဖစ္ကာ ၅ လက္မေလာက္ပဲ အရွည္ရွိပါေတာ့တယ္။

ခ်က္မည္႔ အိုးထဲသို႕ဆီပါတယ္ ဆို႐ံုသာထည္႔ ပါ။ သၾကားကို ဝက္ကလီစားမ်ားေပၚ မူတည္ျပီး အခ်ိန္အဆမွန္း၍ အသင့္အတင့္ကို ေၾကာ္ပါ။ ေက်ာက္ကပ္မွလြဲ၍ က်န္ကလီဇာမ်ား အားလုံးကိုထည္႔ ျပီးေၾကာ္ေပးပါ။ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊျပီးလွ်င္ ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ေရ၊ဆား၊ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊နာနတ္ပြင့္ အသင့္အတင့္ ထည္႔ျပီး ႏူးေအာင္တည္ထားပါ။ ျပဳတ္လွ်င္ ရွာလကာရည္ထည္႔ စရာမလိုပါ။ ႏူးျပဲကုန္ပါ လိမ္႔ မည္။

အုန္းစိမ္းေရ အနည္းငယ္ ထည္႔လွ်င္ ဝက္အူပိတ္၊အူခ်ိဳ ႏွင့္ကလီဇာမ်ား ေပ်ာ႔အိအိမျဖစ္ပဲ ေတာင္႔ေတာင္႔ တင္းတင္းေလးျဖစ္ကာ ဝက္အညီွနံ႕ကိုလုံးဝေပ်ာက္ပါတယ္။ အရသာလည္း ကြာပါတယ္။အုန္းစိမ္းေရ မထည္႔ လွ်င္ ဝက္အူပိတ္၊အူခ်ိဳမ်ား ေပ်ာ႔အိအိျဖစ္ျပီး စားမေကာင္းျဖစ္တက္ပါတယ္။

ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ေရ၊ဆား၊ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊နာနတ္ပြင့္တို႕ျဖင့္ ေက်ာက္ကပ္ကို သက္သက္ခြဲျပီး က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ပါ။ ျပဳတ္ျပီးသား ၾကက္ဥမ်ားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဝက္သားတုတ္ထိုးအိုးထဲသို႕ အခြံခြါ၍ မိနစ္အနည္းငယ္ခန္႕ထည္႔ျပဳတ္ျပီး ျပန္ဆယ္ထားပါ။ ဝက္ကလီဇာမ်ားအားလုံး ႏူးလွ်င္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို လွီး၍ တုတ္ထိုးအခ်ဥ္ခ်ဥ္ ရည္ေလးျဖင့္တြဲဖက္၍ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။

အခ်ဥ္ရည္

မက်ည္းသီးမွည္႕ ကိုေရေႏြးျဖင့္ ၁ နာရီေလာက္ၾကိဳစိမ္ထားပါ။ မက်ည္းရည္ထဲသို႔ ငံျပာရည္၊ငရုတ္ဆီအခ်ဥ္ ထည္႔
ပါ။ ထန္းညက္ခဲ အသင့္အတင့္ကို ေရေႏြးျဖင့္က်ိဳျပီး ထည္႔ပါ။ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ငရုုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕၊နံနံပင္ တို႕ကိုမက်ည္းရည္ထဲသို႔ ႏွံ႕ေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။ အေပါ့အငံျမည္းၾကည့္ျပီး လိုအပ္မွ ဆားထည္႔ပါ။

ေဒၚပု လက္ရာ

No comments:

Post a Comment

ေနာက္ဆုံးရပို ့စ္၂၀စာတင္ထား၍ဖတ္လိုပါကRead more သို ့ေခါင္းစဥ္စာသို ့အိုင္ကြန္အရုပ္ကေလးအားကလစ္လိုက္ပါ

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

ဒီမွာတင္ျပီးသားႏွင္ ့ေနာက္ဆုံးတင္ထားေသာပို ့စ္အေထြေထြမ်ားစိတ္တိုင္းက်တစ္ခုျခင္းကလစ္၍ဖတ္နိုင္ပါတယ္